WAT JE MOET WETEN OVER BADKRANEN VAN HOTBATHHier staat Topkranen voor

Wil je ook een duurzame badkraan met een unieke luxe uitstraling waar je jarenlang plezier en comfort van hebt ook bij intensief gebruik? Oogstrelende ontwerpen met Innovatieve technologie die perfect gemaakt zijn door ’s werelds beste producenten in Italië? Dan ben je bij Hotbath aan het juiste adres. Haal een stukje wellness in huis en bestel daarom vandaag nog online je Hotbath Badkraan.

Topkranen.nl levert alle kranen van Hotbath uit voorraad en anders binnen 5 werkdagen.

VOORDELEN VAN EEN HOTBATH BAD THERMOSTAATKRAAN

cascade bad thermostaatkraan watervalkraan Hotbath

Watervalkraan Hotbath Buddy Cascade

Een thermostaatkraan is vooral gemakkelijk in het dagelijks gebruik. In ons gezin stelt iedereen zijn eigen comfortabele bad temperatuur in een handomdraai in, puur gebruiksgemak.

Hotbath heeft voor hun collectie bad kranen een aantal unieke eigenschappen ontwikkeld. Hierdoor is er voor elke smaak en voor elke badkamer een passende badkraan te vinden.  Denk hierbij aan verschillende modellen badkranen zoals rond of vierkant, elegant of robuust, staand of inbouw.

Zo is er bijvoorbeeld de Hotbath Buddy Cascade waterval badkraan waarbij het water als een prachtige waterval uit de kraan loopt en je bad vult.

Ook gebruikt Hotbath verschillende duurzame materialen en zijn er ook verschillende kleuren en verschillende afwerkingen te verkrijgen zoals chroom of geborsteld nikkel. Hotbath badkranen zijn altijd gemaakt uit massief materiaal, dit komt zowel de kwaliteit als de duurzaamheid ten goede.

De dagelijkse gebruikskosten van Hotbath thermostaat kranen zijn lager dan vergelijkbare kranen door het gebruik van “Flower Power” technologie. Het ontwerp van de badkranen is zodanig dat ze gemakkelijk te installeren zijn.

 

WAT DOET EEN BAD THERMOSTAATKRAAN?

Een thermostaatkraan, ook wel thermostatische badkraan genoemd, geeft een waterstroom af met een constante vooraf ingestelde temperatuur. De kraan regelt de watertemperatuur door het zelfstandig mengen van koud en warm water zodat de gewenste watertemperatuur uit de kraan komt.

Bij een traditionele badmengkraan moet je zelf steeds opnieuw de verhouding tussen warm- en koud water inregelen, een thermostaat kraan neemt het regelwerk van je over, je hoeft slecht eenmalig de gewenste temperatuur in te stellen om comfortabel te genieten van een constante watertemperatuur.

De thermostatische badkraan regelt de temperatuur ongeacht de doorstroomsnelheid van het water of de druk van de waterleiding. Bij een traditionele badmengkraan verandert de temperatuur als iemand op een ander punt in huis de kraan opent of bijvoorbeeld het toilet doorspoelt.

SOORTEN BADMENGKRANEN

Er zijn drie verschillende soorten thermostatische badmengkranen.

Opbouw badkranen

De meest voorkomende variant is een opbouwkraan, deze herken je aan een horizontale cilinder die op twee plekken verbonden is aan de muur, dit zijn de koud- en warm water aanvoerleiding. Deze kraan is er in diverse varianten met alleen een uitloop om je bad te vullen of in combinatie met een aansluiting voor een handdouche. De temperatuurregeling is instelbaar op je badkraan met een draaiknop. Om te voorkomen dat de temperatuur per ongeluk te hoog kan worden ingesteld waardoor je jezelf zou kunnen bezeren zit er vaak een extra beveiligingsknop op. Deze moet je indrukken om een hogere temperatuur te kunnen instellen.

Inbouw badkranen

Bij de inbouwkraan is alleen de bediening op de muur zichtbaar, de rest zit in de wand gebouwd. Daarom kies je deze variant alleen wanneer je de badkamer compleet gaat renoveren of nieuw gaat bouwen. Ook bij de inbouwvariant zijn er diverse uitvoeringen mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om alleen je bad te kunnen vullen of ook voor een badkraan met handdouche.

Vrijstaande badkranen

Als derde is er de vrijstaande badkraan die wordt gebruikt bij een vrijstaand bad. Een staande badkraan kan ook op het bad worden gezet als badrandkraan maar op de vloer naast het bad is optisch veel mooier. Een vrijstaande badkraan naast het bad is dan ook een echte blikvanger!

 

KWALITEIT EN GARANTIE VAN HOTBATH KRANEN

Hotbath geeft een product garantie van maar liefst 5 jaar. Daarnaast garandeert Hotbath dat alle onderdelen en componenten minimaal 10 jaar na beëindiging van een serie leverbaar blijven. Je beleeft dus gegarandeerd jarenlang plezier van het luxe comfort van je Hotbath badkraan.

ONDERHOUD VAN HOTBATH BADKRANEN

Alle badkranen zijn eenvoudig te onderhouden met de juiste behandeling en middelen.
Meer weten… ? Aan het schoonmaken en reinigen van Hotbath kranen hebben we een speciale pagina gewijd.

KUN JE ZELF JE BADKRAAN INSTALLEREN?

Deze vraag is lastig te beantwoorden, sommige mensen zijn nu eenmaal handig terwijl anderen twee linker handen hebben. Neem bij twijfel een erkent installateur in de arm zodat je jarenlang verzekert bent van luxe en comfort zonder zorgen. Wil je zelf kijken wat er bij de installatie komt kijken dan vindt je op deze pagina handleidingen voor het installeren van een aantal Hotbath kranen.

AFSTELLEN VAN JE THERMOSTAATKRAAN

Hier een video om de thermostaat van je Hotbath badmengkraan correct in te stellen.

WAAROM KIEZEN VOOR TOPKRANEN?

Topkranen.nl is dé webshop in Nederland voor douchesystemen, badkranen, douchekranen, wastafelkranen, keukenkranen toiletkranen en thermostaatkranen in het algemeen van het topmerk Hotbath.
Met ruim 10 jaar ervaring en levering uit voorraad van alle typen badkranen tegen de allerbeste prijs maakt Topkranen.nl uniek in Nederland.
Naast het ruime assortiment onderscheidt Topkranen.nl zich in een uitstekende dienstverlening en service. Een goed voorbeeld hiervan is de snelle levering en het klantvriendelijke retourbeleid. Uiteraard wordt de hoge kwaliteit en uitstekende klanttevredenheid nauwlettend in de gaten gehouden.

Meer dan 10.000 tevreden online klanten in de afgelopen 10 jaar, dat is Topkranen.nl

 

TER AFSLUITING DE DRIE MEEST VERKOCHTE BADKRANEN VAN HOTBATH