MINIMALE WATERHOEVEELHEID NODIG.

De Hotbath douchekranen, thermostaat badkranen en wastafelkranen kennen een aantal unieke systemen die er voor zorgt dat het inbouwen of tijdens het dagelijks gebruik ervan goedkoper, duurzamer en energiebesparend maakt.

Het “Shower Power System” (SPS) is een gepatendeerd membraam systeem in diverse hoofddouches dat er voor zorgt dat er een minimale hoeveelheid water nodig bij CW3 ketel systemen.
Ook zijn er diverse douches van Hotbath uitgevoerd met het zogenaamde Ecoair systeem. In het kniegewricht van de opbouwhoofddouche of handdouche is een vernauwing aangebracht: een Venturi. Het passerende water ondergaat daardoor een snelheidsverhoging en er ontstaat op die plek een drukverlaging waardoor lucht aangezogen en vermengd met het water wordt.
Het Ecoair systeem kent geen comfortverlies, echter wel een forse besparing van het watergebruik.

Geen verspilling van warm water.

iedere andere willekeurige eenhendel wastafelkraan geeft vanuit de neutrale hendel positie gemengd water. In veel gevallen wordt de hendel dan ook pas naar koud gedraaid als het water lauw begint te worden. Ondertussen wordt slechts de waterleiding verwarmd in afwachting van de volgende keer dat de kraan geopend wordt.
Het Flower Power System zorgt er dus voor dat de hendel in eerste instantie slechts koud water geeft en enkel pas na verdraaien warm water. De simpelste en meest effectieve energiebesparing denkbaar.

 

3+3 Inbouwsystemen.

Diverse modellen Hotbath inbouw douchekranen of inbouw wastafelkranen hebben het zogenaamde 3+3 inbouwsysteem. Je kunt de inbouwkraan dan op 3 verschillende manieren monteren en op 3 manieren eenvoudig plaatsen. Je kunt dan zelf bepalen waar je bijvoorbeeld de bediening van de kraan wilt hebben; links, rechts of erboven.

Binnenwerken van Fluhs.

De unieke Fluhs binnenwerken en omstellingen bestaan uit een volledig messing cartridge met keramische schijven vervaardigd uit aluminiumoxide. Deze combinatie zorgt voor een opvallend perfecte soepelheid voor zowel het sluiten, regelen en omstellen van de waterstroom. Hotbath verleent dan ook 10 jaar garantie op de Fluhs keramische binnenwerken en omstellen.