Hotbath kranen

Hotbath heeft het assortiment kranen onderverdeeld in diverse series. Iedere serie heeft weer zijn eigen kenmerken en uitstraling. De keuze is heel persoonlijk. Dat geldt zowel voor de uitstraling als de bediening. De een houdt van elegant, de ander van robuust en weer een ander kiest voor uniek design.
De ontwerpen van dit Nederlandse bedrijf, dat sinds 2008 kranen en douchesystemen ontwikkelt, zijn qua vormgeving en functionaliteit helemaal op de wensen van de Nederlandse klant afgestemd. De kranen kenmerken zich door het fraaie design, de bijzonder mooie kwaliteit en de innovatieve toepassingen.

Topkranen.nl heeft niet alle series in het assortiment opgenomen, maar uitsluitend de hardlopers zoals de Buddy, Laddy,  Dude, Cobber, Mate en Get Together. Maar mocht je op zoek zijn naar een speciaal model van Hotbath, dan doen wij ons best om deze alsnog te leveren. Wij leveren het complete assortiment van Hotbath.
Hieronder een overzicht van de meest gangbare series van de Hotbath kranen.

De “Get Together” serie van Hotbath staat onder andere bekend om zijn uitgebreide lijn aan inloopdouches compleet met regendouche. De naam zegt het al, in deze sets komen prachtige handdouches, hoofddouches en glijstangen en slangen samen en vormen een prachtige set. Dit alles is volledig naar eigen wens te kiezen door de modulaire opbouw van de set. Alles is uit te breiden met bijvoorbeeld een grotere hoofddouche of een andere type handdouche. Natuurlijk is de hoofddouche ook als een regendouche of stortdouche uit te voeren. Bij inbouwsets is er ook nog een glijstang bij bestellen, kortom de variaties zijn eindeloos.

Enkele dingen hebben alle Get Together sets allemaal, een thermostatische douchekraan en uiteraard de Hotbath kwaliteitsgarantie van 60 maanden. Daarnaast beschikken de douchesets over het van Hotbath bekende waterbesparende eco air en shower power system, tevens zijn ze installatie vriendelijk door het “plumber friendly” label.

Allereerst kies je voor inbouw of opbouw. De opbouw varianten zijn uitermate geschikt om een bestaande douche om te toveren tot een regendouche. Alle inbouwdouches hebben een typenummer wat begint met IBS en alle opbouw uitvoering van de Get Together serie beginnen met SDS.

Nu komt de finesse van het design om de hoek kijken want Get Together is immers de verzamelnaam/serie van Hotbath waarbij ze van elke serie (Buddy, Laddy, Chap, Friendo, Bloke, Amice) een variant hebben ontwikkeld. Elke serie heeft een nummer wat betrekking heeft op de serie van de kraan. Bijvoorbeeld IBS1 is een inbouwset met een Buddy kraan.

Hier nog even een korte beschrijving van de series:

  • Buddy: robuuste kranen die veelal steviger voelen en er ook zo uitzien
  • Laddy: slank verfijnd en minimalistisch van design
  • Chap: kranen met klassieke kruisgrepen die een moderne twist gekregen hebben
  • Friendo: modern en speels design met afgeronde hoeken
  • Bloke: eenvoudige minimalistische vormgeving maar ook gedurfd door z’n kubistische uiterlijk
  • Amice: kranen met klassieke uitstraling door de kenmerkende kruisgrepen

Bij een inbouwvariant is er nog een keuze te maken tussen twee stopkranen (geen extra indicatie in de type aanduiding) of de variant met 2weg omstel (de letter A na de letter van de kraanserie in de type aanduiding). Met twee stopkranen zijn twee waterstromen apart van elkaar open of dicht te zetten zoals bijvoorbeeld de hand- en hoofddouche. In geval van 2weg omstel kan de kraan of water doorlaten naar de hoofddouche of naar de handdouche maar niet tegelijkertijd.

De Hotbath Laddy serie zijn slank en minimalistisch van design. Als u op zoek bent naar een verfijnde hoogwaardige kranen serie dan haalt u met de Laddy serie van Hotbath een prachtige design in huis. De Laddy serie heeft een uitgebreid assortiment kranen die zowel verkrijgbaar zijn in Chroom als in Geborsteld nikkel. Populair binnen de Laddy serie zijn de wastafel kranen en de inbouw kranen die zowel bij het bad als de douche toegepast kunnen worden. De Laddy inbouwkranen kunnen perfect aangevuld worden met de Hotbath Mate serie.
De Hotbath Friendo kranen zijn modern en speels. Met de Friendo kranen serie heeft Hotbath een leuke speelse serie ontworpen. Door de afgeronde hoeken kunnen deze kranen gecombineerd worden met veel verschillende stijlen. Naast een leuk assortiment wastafelkranen heeft de Friendo serie ook een uitgebreid assortiment voor zowel bad als douche. Deze kranen zijn zowel verkrijgbaar in het chroom of geborsteld nikkel. De Friendo serie is goed te combineren met de Mate serie van Hotbath.
De Buddy serie van Hotbath zijn robuuste kranen die veelal steviger voelen en er uit zien. Deze robuuste kranen serie Buddy van Hotbath geeft de finishing touch aan uw badkamer. Of u nu kiest voor de chroom of geborsteld nikkel uitvoering beide komen goed tot hun recht in de moderne badkamer. Of u nu op zoek bent naar kranen voor de wastafel, douche, bad of keuken, de Hotbath Buddy serie heeft het allemaal. Om het geheel compleet te maken is deze serie goed te combineren met de Hotbath Mate producten.

de Hotbath Chap serie zijn moderne kranen met kruisgrepen. Met de Chap serie heeft Hotbath de klassieke kruisgreep een moderne twist gegeven. De Hotbath Chap serie kan hierdoor in veel situaties worden toegepast. De Chap kranen zijn uitvoerbaar in zowel chroom als geborsteld nikkel. Of je nu op zoekt bent naar kranen voor bij de wastafel, douche of bad de Chap serie heeft het. De Hotbath Chap serie is perfect aan te vullen met de Hotbath Mate serie.

De Hotbath Bro serie kenmerkt zich doordat ze exclusief en futuristisch zijn.
Moderne serie, verkrijgbaar in 12 kleuren. De Hotbath Cobber zijn douchekranen, wastafelkranen, fonteinkranen en keukenkranen verkrijgbaar in chroom en geborsteld nikkel. Daarnaast is deze serie verkrijgbaar in 12 andere kleuren.
In de Cobber serie zijn ook diverse badkamer accessoires verkrijgbaar, van handdoek accessoires tot zeep accessoires.
Hotbath Mate zijn losse onderdelen, uitwisselbaar op alle series.
Alle Hotbath series kunnen perfect aangevuld worden met de Mate producten. Of u nu op zoek bent naar een prachtige hoofddoucheof een functionele handdouche de Hotbath Mate serie heeft het. De meeste artikelen kunnen zowel in chroom of geborsteld nikkel geleverd worden.