Alles wHier staat Topkranen voorat je moet weten over douchekranen van Hotbath

Wil jij ook een schitterend mooie kraan als blikvanger in je douche? Wil je ook snel en veilig de temperatuur regelen zodat je zorgeloos en comfortabel kunt genieten van je douche? Hieronder vertel ik je hoe dat kan met de douche kranen van Hotbath.

Komt dit je bekend voor? Je staat net fijn onder de douche lekkere temperatuur, je hebt je net ingezeept en plotseling heb je koud water…brr…wat een domper. Dit gebeurt niet met een Hotbath thermostaatkraan. Hieronder meer uitleg over hoe dat kan en hoe dat jou niet hoeft te gebeuren.

Voordelen van een Hotbath thermostaat kraan in je douche

Er zijn meerder voordelen van een thermostatische douchekraan te benoemen. Het snel instellen van je favoriete, meest comfortabele, douchetemperatuur is er één van. Zeker wanneer er meerdere gebruikers zijn van dezelfde douchekraan is het superhandig dat iedereen zijn gewenste douchetemperatuur snel kan instellen.
Het meest bekend is de thermostaatkraan vanwege het constant op temperatuur houden van de wateruitstroom.

Bij traditionele mengkranen verandert de uitgangstemperatuur meteen als de waterdruk veranderd. Denk hierbij aan een toilet wat doorgespoeld wordt of iemand die even zijn handen wast.

Een thermostaatkraan regelt het mengen van warm en koud water op een hele slimme en efficiënte manier. Hierdoor wordt de gewenste ingestelde temperatuur heel snel bereikt, ook wanneer er in het begin nog maar weinig heet water de kraan bereikt. De thermostaatkraan mengt in dit geval ook minder koud water erbij zodat toch de gewenste temperatuur naar de douchekop gaat. Een douche thermostaatkraan is dus energiezuiniger dan een traditionele mengkraan en zal zich dus al snel terug verdienen.

Hotbath-Buddy-opbouw-thermostaat-badkraan-chroom-B008CR

Hotbath-Buddy-B008CR

Nog een voordeel is dat een douche thermostaatkraan van Hotbath heel veilig is. Omdat de temperatuur constant wordt gehouden, kun je je niet verbranden bij plotseling optredende temperatuurschommelingen. Dit is een reel risico bij traditionele douchekranen, wanneer er plotselinge temperatuurverschillen kunnen optreden.

Daarnaast is er bij thermostaatkranen een beveiliging waardoor je nooit per ongeluk een temperatuur boven 38graden kunt instellen zonder daarvoor bewust een knop in te drukken.

Ook zijn de Hotbath douche kranen voorzien van het “shower power” systeem. Deze gepatenteerde cartridge membraam technologie zorgt ervoor dat  de 20 cm ronde of vierkante modellen douchekop (M100 en M200) met weinig watertoevoer toch comfortabel werken.
Hotbath thermostatische douchekranen zijn dus waterbesparend en energiezuinig. Een leuk stuk informatie uit de Essent kennisbank over de besparing van een thermostaatkraan vind je hier.

Ann de installatie is ook gedacht, doordat bij  alle douchekranen 15 tot 17cm afstand zit tussen de warm- en koud water aanvoerleiding, hierdoor hoeven vaak geen aanpassingen gedaan te worden aan bestaande leidingen. Let wel in ouder huizen liggen de waterlaansluitingen vaak slecht 12cm uit elkaar en moet je puzzelen met S koppelingen om een 15cm douchekraan passend te krijgen.

WELKE SOORTEN DOUCHEKRANEN ZIJN ER?

Om te beginnen zijn er mengkranen en thermostatische mengkranen zoals hierboven al beschreven. Er zijn ook nog twee typen douche kranen, te weten de inbouw en de opbouw variant.

Bij de opbouwkraan zit de gehele kraan zichtbaar op de muur in tegenstelling tot de inbouwkraan waar alleen de bediening zichtbaar is, de rest is in de muur gewerkt.

De inbouw kraan wordt daarom vaak gekozen wanneer de badkamer compleet op de schop wordt genomen. Een inbouwkraan is duurder in aanschaf maar ook onderhoudsvriendelijker doorat het meeste in de muur zit en geen onderhoud behoeft. Een bestaande opbouw douche mengkraan vervangen door een thermostatische douchekraan is vaak makkelijk te realiseren.

WELKE OPTIES ZIJN ER BIJ DE DOUCHE KRANEN VAN HOTBATH?

Allereerst zijn er overwegingen met betrekking tot de kraan zelf, wil je naast een hoofddouche ook een handdouche, of is alleen een handdouche aan een glijstang genoeg. Voor de inbouw douche kranen zijn er meer overwegingen mogelijke, je vind ze terug in de veel gestelde vragen.

DE HOTBATH “GET TOGETHER” SERIE

De Hotbath “Get Together” serie is er om Hotbath producten uit diverse series te laten samenkomen tot prachtige sets. Een “Get Together” bestaat altijd uit een thermostaat douchkraan (inbouw of opbouw) aangevuld met accessoires naar keuze uit nagenoeg alle product-series. Denk hierbij aan een groter hoofddouche, een andere handdouche, een andere glijstang de mogelijkheden zijn eindeloos. Hiermee heb je de mogelijkheid om je douche helemaal naar eigen smaak en in de stijl van je inrichting samen te stellen. Op de “Get Together” pagina kun je meer informatie vinden.

DE HOTBATH “MATE” SERIE

Wil je liever zelf je douche set bij elkaar kiezen? Ook dat kan, je kunt zelf een douche kraan van Hotbath kiezen en daarnaast een douche set. Een douche set bestaat uit hoofddouche en/of handdouche, doucheslang, glijstang en wand- of plafondarm. Het grote voordeel is Hotbath dit allemaal modulair heeft uitgevoerd waardoor je eindeloos kunt combineren en je alles naar je eigen smaak kunt samenstellen. Ook wanneer je  een regendouche, een grotere douchekop of zelf met ingebouwd led licht wilt hebben is dat mogelijk. Hiervoor is de Hotbath Mate serie in het leven geroepen. Op de “stel je eigen douche set samen” pagina vind je hier meer over.

Wil je toch liever een complete set kopen dan hebben wij er al een aantal voor je samengesteld op de pagina “losse douche sets”.

WELKE KRAAN MOET JE NU KIEZEN?

Eerst en vooral is de keuze tussen inbouw of opbouw belangrijk. Daarna komt je persoonlijke smaak om de hoek. Hotbath heeft maar liefst 14 series van kranen, achter deze link vind je altijd een douchekraan die in je badkamer past en belangrijker een Hotbath douchekraan waar jij blij van wordt om als blikvanger in je douche te hebben.

KOM JE ER NIET UIT?

Neem dan gerust contact op met ons via info@topkranen.nl of bel met 085-0607075, wij zijn graag bereid om je te helpen bij al je vragen over kranen.

KWALITEIT EN GARANTIE VAN HOTBATH DOUCHE KRANEN

Hotbath geeft een product garantie van maar liefst 5 jaar. Daarnaast garandeert Hotbath dat alle onderdelen en componenten minimaal 10 jaar na beëindiging van een serie leverbaar blijven. Je beleeft dus gegarandeerd jarenlang plezier van het luxe comfort van je Hotbath badkraan.

ONDERHOUD VAN HOTBATH DOUCHE KRANEN

Alle badkranen zijn eenvoudig te onderhouden met de juiste behandeling en middelen.
Meer weten… ? Aan het schoonmaken en reinigen van Hotbath kranen hebben we een speciale pagina gewijd.

KUN JE ZELF JE DOUCHE THERMOSTAATKRAAN INSTALLEREN?

Deze vraag is lastig te beantwoorden, sommige mensen zijn nu eenmaal handig terwijl anderen twee linker handen hebben. Neem bij twijfel een erkent installateur in de arm zodat je jarenlang verzekert bent van luxe en comfort zonder zorgen. Wil je zelf kijken wat er bij de installatie komt kijken dan vindt je op deze pagina meer informatie over het installeren van een aantal Hotbath kranen.

KUN JE ZELF JE DOUCHE THERMOSTAATKRAAN AFSTELLEN?

Hieronder een video om de thermostaat van je douchekraan correct in te stellen.

 

WAAROM KIEZEN VOOR TOPKRANEN?

Topkranen.nl is dé webshop in Nederland voor douchesystemen, badkranen, douchekranen, wastafelkranen, keukenkranen toiletkranen en thermostaatkranen in het algemeen van het topmerk Hotbath.
Met ruim 10 jaar ervaring en levering uit voorraad van alle typen badkranen tegen de allerbeste prijs maakt Topkranen.nl uniek in Nederland.
Naast het ruime assortiment onderscheidt Topkranen.nl zich in een uitstekende dienstverlening en service. Een goed voorbeeld hiervan is de snelle levering en het klantvriendelijke retourbeleid. Uiteraard wordt de hoge kwaliteit en uitstekende klanttevredenheid nauwlettend in de gaten gehouden.

 

TENSLOTTE NOG DE VIER MEEST VERKOCHTE DOUCHE KRANEN VAN HOTBATH