FONTEINKRANEN VAN HOTBATHHier staat Topkranen voor

Een fonteinkraan maakt je toiletruimte helemaal af. Het is hygiënisch en fijn om na het toiletbezoek je handen te kunnen wassen. Helemaal in de huidige Corona tijd. Daarnaast is het vaak een blikvanger en visitekaartje van de gastvrouw of gastheer waarmee je kunt pronken zeker wanneer alle accessoires in dezelfde stijl hebt. Denk hierbij aan de toiletborstel en een WC rol houder. Maak je toilet compleet en bestel dus vandaag nog online je Hotbath fonteinkraan.

WAT IS EEN FONTEINKRAAN?

Hotbath-Dude-wandfonteinkraan-EW001CR

Hotbath Dude Wandfonteinkraan

Met een fonteinkraan wordt de kraan bedoeld op de fontein waarmee je na het toiletbezoek fris je handen kunt wassen. Zeker in de huidige tijd met het Corona virus een actueel onderwerp. Een fonteinkraan wordt daarom ook wel WC-kraan genoemd. Met de fontein bedoelen we de vaak kleinere wastafel speciaal bedoeld voor gebruik in de toiletruimte. Een fontein is vaak geïntegreerd in een compleet meubel zodat ook handdoeken, toiletpapier en schoonmaakspullen een plek hebben.

VERSCHILLEN TUSSEN FONTEINKRAAN EN WASTAFELKRAAN

Zoals hierboven al genoemd zijn er speciale kleiner uitvoeringen van wastafels speciaal bedoeld voor gebruik in de WC ruimte. Doordat dit simpelweg het kleinste kamertje in huis is hebben designers van kranen ook speciale kranen hiervoor ontworpen. Het grootste verschil tussen een fonteinkraan en een wastafelkraan is het formaat. Een fonteinkraan van Hotbath is een volledige kraan maar het formaat is aangepast om op een fontein te passen. Een goede fonteinkraan is dus kleiner dan een wastafelkraan maar ook weer niet te klein omdat je anders je handen er niet onder kunt wassen. Een ander verschil is dat een fonteinkraan alleen koud water geeft en dus maar 1 aansluiting nodig heeft.

SOORTEN FONTEINKRANEN

Net als bij de wastafelkranen zijn er inbouw en opbouw varianten waarbij de opbouw variant verreweg het meest wordt gekozen. Hierbij is de kraan volledig zichtbaar en zit de kraan direct op de fontein gemonteerd. De redenen zijn vaak dat er bestaande aansluitingen zijn die worden hergebruikt. Ook blijft dat een inbouwkraan duurder is in aanschaf. Wanneer je besluit om je toiletruimte te verbouwen kun je voor een inbouwkraan kiezen. Het grote voordeel is dat  er minder kraan zichtbaar is waardoor het reinigen minder tijd kost. Ook ziet een inbouwkraan er super strak uit waardoor je de luxe uitstraling van een wellness oase krijgt.

HOE KIES JE DE JUISTE FONTEINKRAAN?

Allereest is de keuze opbouw of inbouw. Vaak wordt er vergeten dat er daarna nog gekeken moet worden naar de hoogte en de lengte van de uitloop. Het is immers zonde wanneer je een nieuwe kraan hebt waar je handen niet onder passen omdat de uitloop niet hoog genoeg boven de fontein zit.

Bij een inbouwkraan is het dus zaak om de precieze plek uit te meten en de lengte van de uitloop aan te passen. Je moet hierbij ook zorgen dat er niet teveel ruimte zit tussen de fontein en de kraan omdat je anders vaak ongewild teveel nat maakt.

Hotbath Amice Fonteinkraan met klassieke kruisgreep

Hotbath Amice Fonteinkraan

Bij de opbouwkraan ligt de plaats van de kraan vast door het kraangat in de fontein daar is dus niet veel te kiezen. Wel is het zaak om ook hier rekening te houden met de kraanhoogte en uitlooplengte. Hiervoor hebben we zoveel mogelijk tekeningen met maten in de produktbeschrijving toegevoegd.

Als volgende stap kies je een kraan naar je smaak, Topkranen levert Hotbath kranen met kruisgreep voor een klassieke look of strakke modellen met een minimalistisch design, kortom voor elke smaak is er iets te vinden.

De laatste keuze is de afwerking. Veel kranen zijn verkrijgbaar in chroom of geborsteld nikkel (lijkt op RVS) maar de Hotbath wastafelkranen uit de Cobber serie zijn in veel meer afwerkingen verkrijgbaar. Meer hierover in deze blog.

KOM JE ER NIET UIT?

Neem dan gerust contact op met ons via info@topkranen.nl of bel met 085-0607075, wij zijn graag bereid om je te helpen bij al je vragen over fonteinkranen van Hotbath.

KWALITEIT EN GARANTIE VAN HOTBATH FONTEINKRANEN

Hotbath geeft een product garantie van maar liefst 5 jaar. Daarnaast garandeert Hotbath dat alle onderdelen en componenten minimaal 10 jaar na beëindiging van een serie leverbaar blijven. Je beleeft dus gegarandeerd jarenlang plezier van het luxe comfort van je Hotbath toiletkraan.

ONDERHOUD VAN HOTBATH FONTEINKRANEN

Alle toiletkranen zijn eenvoudig te onderhouden met de juiste behandeling en middelen.
Meer weten… ? Aan het schoonmaken en reinigen van Hotbath kranen hebben we een speciale pagina gewijd.

KUN JE ZELF JE FONTEINKRAAN INSTALLEREN?

Deze vraag is lastig te beantwoorden, sommige mensen zijn nu eenmaal handig terwijl anderen twee linker handen hebben. Neem bij twijfel een erkent installateur in de arm zodat je jarenlang verzekert bent van luxe en comfort zonder zorgen. Wil je zelf kijken wat er bij de installatie komt kijken dan vindt je op deze pagina meer informatie over het installeren van een aantal Hotbath kranen. Alle Hotbath kranen worden geleverd met aansluitslang, handleiding en installatiebeschrijving.

WAAROM KIEZEN VOOR TOPKRANEN?

Topkranen.nl is dé webshop in Nederland voor douchesystemen, badkranen, douchekranen, wastafelkranen, keukenkranen toiletkranen en thermostaatkranen in het algemeen van het topmerk Hotbath.
Met ruim 10 jaar ervaring en levering uit voorraad van alle typen badkranen tegen de allerbeste prijs maakt Topkranen.nl uniek in Nederland.
Naast het ruime assortiment onderscheidt Topkranen.nl zich in een uitstekende dienstverlening en service. Een goed voorbeeld hiervan is de snelle levering en het klantvriendelijke retourbeleid. Uiteraard wordt de hoge kwaliteit en uitstekende klanttevredenheid nauwlettend in de gaten gehouden.

 

TOT SLOT HIERONDER NOG DE HARDLOPERS VAN DE HOTBATH FONTEINKRANEN