Last Updated on 23/08/2020 by Topkranen.nl

Tot voor kort was er geen keuze, je kraan was simpelweg standaard met een blinkende laag chroom afgewerkt en dat was het. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders. Hotbath heeft met de Cobber serie een reeks van maar liefst vijftien kleurrijke finishes op de markt geïntroduceerd. Deze serie omvat een groot assortiment kranen, douchesets en accessoires in 15 originele finishes waaronder 3 unieke PVD kleuren: Gepolijst Messing PVD, Geborsteld Messing PVD, Geborsteld Koper PVD . Een PVD coating is nog duurzamer en krasbestendiger en krijgt maar liefst 10 jaar fabrieksgarantie mee mits u de onderhoudsvoorschriften van Hotbath naleeft.

Hebt het liever levendiger? Dan is er de keuze uit een vijftal “living colour” finishes. Dit zijn kranen die zijn afgewerkt zonder oppervlakte bescherming waardoor iedere aanraking een verandering in uiterlijk teweegbrengt. Hierdoor komt de kraan tot leven, door het gebruik ontstaat er langzaam een prachtig karakteristiek patina. Er zijn vijf Living Colours beschikbaar: Gepolijst Messing, Geborsteld Messing, Geborsteld Koper, Verouderd Messing en Glans Nikkel.

Patina is een metaal dat afgewerkt is zonder oppervlakte bescherming. Dit houdt in dat het product op een natuurlijke wijze van kleur verandert. Hoe dit er precies uitziet is lastig te omschrijven. Iedere kraan, ieder oppervlak, ontwikkelt zich op zijn eigen unieke wijze en dat maakt de “living colours” juist zo speciaal. Zo verandert bijvoorbeeld de glans, kunnen er onregelmatigheden ontstaan en wordt de finish soms lichter of donkerder. Het patina van de kraan is onvoorspelbaar en daarmee helemaal uniek.

Naast deze “living colours” zijn er nog een aantal andere afwerkingen beschikbaar: Zwart Chroom, Roze Goud, Verouderd Ijzer, Geborsteld Nikkel (het matte uiterlijk lijkt op roestvijstaal) Hebt u liever Mat Zwart of Mat Wit dan kan dat uiteraard ook. Voor alle kranen geldt dat u het beste het onderhoudsadvies van Hotbath kunt naleven zodat u lang plezier heeft van uw aankoop. Deze adviezen vind u hier op de website van Topkranen.nl

Wacht dus niet langer en koop een mooie design kraan in de kleur die past bij uw smaak en interieur!

Naast deze ruime keuze in kleur hebben deze kranen ook de andere innovaties van Hotbath zoals bijvoorbeeld het waterbesparende  “flower power” systeem.