ALLES OVER KEUKENKRANEN VAN HOTBATHHier staat Topkranen voor

Een keukenkraan van Hotbath maakt je keuken helemaal af en staat garant voor jarenlang gebruiksgemak en comfort. Daarnaast is een Hotbath kraan een sieraad in je keuken. De keuken mengkraan wordt het meest intensief gebruikt, dag in dag uit. Reden temeer om te ontdekken waar je op moet letten bij de keuze van je keukenkraan. Keuze al gemaakt? Bestel dan vandaag nog gemakkelijk online je Hotbath keukenkraan.

WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN KEUKEN MENGKRAAN?

Keukenkranen zijn er in talloze soorten en maten. Waar moet je beginnen? Hier volgen een aantal stappen die je helpen bij het maken van je keuze zodat je jarenlang onbezorgd en comfortabel kunt genieten.

OP HET AANRECHTBLAD OF NIET?

Allereerst moet je weten of je de kraan op het aanrechtbladblad wilt hebben of niet. Als je de kraan uit de muur wilt laten komen heb de keuze uit de Hotbath inbouw kranen zoals bijvoorbeeld uit de Hotbath Cobber serie. De Hotbath Cobber serie is verkrijgbaar in diverse kleuren (afwerkingen) waarmee je een heel persoonlijke twist aan je keuken geeft. De PVD coating wordt door Hotbath 10 jaar gegarandeerd waardoor je dus onbezorgd jarenlang plezier hebt van je kraan. Bij een inbouwkraan moet je dan nog de hoogte en de lengte van de uitloop bepalen.

De meeste keukens hebben de keukenkraan op het aanrechtblad gemonteerd. Ook  in dit geval zijn er een aantal dingen waar je rekening mee houdt.

KEUKENKRAAN OP HET AANRECHTBLAD

Begin bij wat je mooi vindt en wat er bij je interieurstijl past. In ons overzicht van Hotbath kranen leggen we je uit welke kenmerken de Hotbath kranenseries hebben.

Er zijn ook een aantal praktische overwegingen die je zeker niet wilt vergeten. Denk bijvoorbeeld aan een emmer die je wilt vullen of een grote pan die je wil afspoelen. Er zijn hiervoor kranen met een uittrekbare sproeikop. Dit is dus puur en kwestie van persoonlijke smaak. Hier een voorbeeld van een klassieke kraan met kruisgrepen zoals de Hotbath Amice keukenkraan op de afbeelding. Hotbath-Amice-keukenkraan-klassiek-chroom-A040CR

Als je een bestaande kraan vervangt kun je de plaats niet veranderen omdat het kraangat eenmaal aanwezig is. Als je een nieuwe keuken maakt dan kun je de plek van de kraan nog bepalen. Hierbij is het belangrijk om de kraan zodanig te plaatsen dat de bediening van alle standen vrij toegankelijk is. Bijvoorbeeld een éénhendel mengkraan die moet niet te dicht bij een wand komen waardoor je de kraan niet helemaal open of dicht krijgt. Denk ook aan de “rust stand” hierbij moet de hendel niet boven de spoelbak staan. Het is namelijk erg lastig wanneer je een pan uit de spoelbak pakt en per ongeluk de kraan opent doordat je tegen de hendel stoot.

De afwerking is ook een belangrijke keuze, wil je een blinkend chroom uitvoering of een doffere geborsteld nikkel uitstraling? Daarnaast introduceert Hotbath met de Cobber serie vijftien verschillende kleuren. Meer hierover in de onze speciale blog hierover.

De draaibare hoge keuken mengkraan wordt het meest gekozen uit de serie Hotbath keukenkranen.Hotbath-Cobber-keukenmengkraan-met-draaibare-uitloop-chroom-CB041-sfeer

Speciaal om je te helpen bij deze keuzes hebben we  bij alle kranen tekeningen met maten opgenomen zodat je de juist keuze kunt maken voor jouw specifieke situatie.

KOM JE ER NIET UIT?

Neem dan gerust contact op met ons via info@topkranen.nl of bel met 085-0607075, wij zijn graag bereid om je te helpen bij al je vragen over keukenkranen van Hotbath.

WAAROM JE GEEN THERMOSTAATKRAAN IN DE KEUKEN NODIG HEBT

Geen enkele fabrikant levert thermostaatkranen voor in de keuken. Waarom doen ze dit niet? De technologie is immers beschikbaar.

Het antwoord is eenvoudig, je hebt in de keuken vaak maar kort de kraan open en een thermostaatkraan is bedoeld om water van een constante temperatuur te leveren gedurende een langere tijd. Bijvoorbeeld om te kunnen douchen of je bad te laten vollopen. Om deze reden heeft een thermostaatkraan dus geen toegevoegde waarde in de keuken. Fabrikanten hebben dus simpelweg geen thermostaatkranen voor de keuken in het assortiment.

Je hebt in de keuken genoeg aan een mengkraan en je hebt dan de keuze tussen een klassieke tweeknops kraan of een éénhendel mengkraan. Wij adviseren een éénhendel mengkraan omdat je vaak maar één hand beschikbaar hebt om de kraan te bedienen.

KWALITEIT EN GARANTIE VAN HOTBATH KEUKENKRANEN

Hotbath geeft een product garantie van maar liefst 5 jaar. Op de PVD coating van Cobber kranen zelfs 10 jaar. Daarnaast garandeert Hotbath dat alle onderdelen en componenten minimaal 10 jaar na beëindiging van een serie leverbaar blijven. Je beleeft dus gegarandeerd jarenlang plezier van het luxe comfort van je Hotbath keukenkraan.

ONDERHOUD VAN HOTBATH KEUKENKRANEN

Alle keukenkranen zijn onderhoudsvriendelijk en makkelijk bij te houden met de juiste behandeling en middelen. Meer weten… ? Aan het schoonmaken en reinigen van Hotbath kranen hebben we een speciale pagina gewijd.

KUN JE ZELF JE KEUKENKRAAN INSTALLEREN?

Deze vraag is lastig te beantwoorden, sommige mensen zijn nu eenmaal handig terwijl anderen twee linker handen hebben. Neem bij twijfel een erkent installateur in de arm zodat je jarenlang verzekert bent van luxe en comfort zonder zorgen. Wil je zelf kijken wat er bij de installatie komt kijken dan vindt je op deze pagina meer informatie over het installeren van een aantal Hotbath kranen. Alle Hotbath kranen worden geleverd met aansluitslang, handleiding en installatiebeschrijving.

WAAROM KIEZEN VOOR TOPKRANEN?

Topkranen.nl is dé webshop in Nederland voor douchesystemen, badkranen, douchekranen, wastafelkranen, keukenkranen toiletkranen en thermostaatkranen in het algemeen van het topmerk Hotbath.
Met ruim 10 jaar ervaring en levering uit voorraad van alle typen badkranen tegen de allerbeste prijs maakt Topkranen.nl uniek in Nederland.
Naast het ruime assortiment onderscheidt Topkranen.nl zich in een uitstekende dienstverlening en service. Een goed voorbeeld hiervan is de snelle levering en het klantvriendelijke retourbeleid. Uiteraard wordt de hoge kwaliteit en uitstekende klanttevredenheid nauwlettend in de gaten gehouden.

 

TER AFSLUITING NOG DE DRIE MEEST VERKOCHTE KEUKENKRANEN