Last Updated on 27/11/2020 by Topkranen.nl

Ontspannen genieten van een doucheset met regendouche in je eigen badkamer

Wie wil dat nou niet? Een regendouche geeft een nog fijner gevoel dan een standaard douchekop waardoor je extra kunt goed kunt ontspannen en genieten van een luxe beleving in je eigen huis. Deze luxe was tot voor enkele jaren terug alleen in de luxere hotelkamers te vinden. De bredere straal zorgt dat je lichaam echt overal geraakt wordt door fijne, warme waterstralen. Hierdoor krijg je het ook niet koud omdat continue nieuwe warmte over je lichaam wordt verdeeld via de aangename stralen uit de regendouche.

Hotbath-Get-Together-stortdoucheset-SDS7CRHet comfort is belangrijk maar het oog wil natuurlijk ook wat. Een regendouche geeft je badkamer net wat meer cachet door een moderne look. Een regendouche is groter in diameter dan een standaard douchekop en ook hier geldt hoe groter de douchekop hoe groter het comfort. Met een grotere regendouche kun je bijvoorbeeld ook met zijn tweeën tegelijk genieten.

Regendouches zijn er in de traditionele ronde vorm, bijvoorbeeld de Hotbath M106 met diameter van 300mm. Er zijn ook regendouches die vierkant of rechthoekig van vorm zijn zoals bijvoorbeeld de Hotbath Mate M112 van 260x390mm. Hotbath-mate-inbouw-hoofddouche-led-chroom-M118CROf als je het heel exclusief wilt hebben met ingebouwde LED verlichting zoals de Hotbath Mate M118CR

Kortom je kunt het zelf zo gek maken als je wilt maar dat hoeft absoluut niet. Om een zeer aangename douchebeleving te hebben in je eigen badkamer kun je volstaan met het vervangen van je huidige opbouw douchekraan door een stortdoucheset zoals bijvoorbeeld de Hotbath Buddy SDS1CR 

Het grote voordeel hiervan is dat het kan zonder hak- en breekwerk in je badkamer. Aarzel daarom niet en bestel vandaag nog op onze website dan kun jij binnen twee weken ook genieten van meer comfort in je badkamer.

Waterverbruik van een regendouche

Nu zul je denken dat is mooi meer oppervlak is ook meer waterverbruik. Dat was in het verleden zeker waar. Gelukkig hebben ze dit bij Hotbath prima opgelost met twee innovatieve oplossingen

gereduceerd waterverbruik met Hotbath ECOAIR systeemAllereerst het ECOAIR systeem. Hiermee wordt een waterbesparing bereikt doordat het water door een vernauwing gaat net voordat het water de regendouche uitkomt. Hierdoor wordt de snelheid van het water hoger en wordt er lucht meegezogen. Hierdoor wordt een aanzienlijke waterbesparing bereikt zonder aan comfort in te boeten. In de grafiek is het vergelijk te zien van een standaard douchekop en een douchekop met Hotbath ECOAIR systeem. Het comfort van een regendouche werkt al bij een minimaal waterverbruik van 5l per minuut. [bron: www.hotbath.nl/techniek]

Dan is er nog het gepatenteerde Shower Power Systeem. Hierdoor werken de ronde of vierkante regendouches met een diameter van 250mm of meer al comfortabel bij een wateraanvoer van 12l/min. Hierdoor kan een verwarmingsketel met CW4 warmwater capaciteit al prima worden gebruikt. Dit alles wordt mogelijk gemaakt doordat er in de ontwerpen een uniek cartridge membraam is verwerkt.

Je ziet dus dat een mooie comfortabele regendouche zeker mogelijk is zonder dat je meer water gaat verbruiken.

Wat heb je nog meer nodig voor een complete regendouche?

Naast je regendouchekop zelf  heb je ook een douche thermostaatkraan en natuurlijk een doucheset nodig. Hier kun je alles aanpassen aan je persoonlijke smaak en stijl. Een extra handdouche met een langere slang, liever een staafdouche? Alles kan individueel uitgezocht worden in de Hotbath Mate serie en alles kan gecombineerd worden. Zo kies je je doucheset met regendouche helemaal naar je eigen smaak zodat alles perfect in je badkamer past.

Zwarte inbouw douchesetJe bent helemaal bij de tijd als je gaat voor de uitvoering in zwart of één van de 15 andere trendy kleuren. Bij Topkranen zien we al enige tijd dat steeds meer mensen kiezen voor kleur, met name zwarte kranen zij echt hip. We leveren dan ook de thermostaatkraan, de doucheset en de regendouche in zwart zoals in de afbeelding is te zien. Vraag vrijblijvend om een individueel aanbod op info@topkranen.nl

Natuurlijk zijn alle kranen, regendouches en douche sets ook in standaard chroom uitvoering te verkrijgen

Nu denk je zeker dat is allemaal mooi maar al die luxe en glamor is kostbaar. Dat valt echter reuze mee, dat zien wij dan terug door de grotere aantallen die we verkopen.

KOM JE ER NIET UIT?

Neem dan gerust contact op met ons via info@topkranen.nl of bel met 085-0607075, wij zijn graag bereid om je te helpen bij al je vragen over douchesets en regendouches.

Extra TIPS

Denk eraan dat wanneer niet iedereen even groot is de afstand van de regendouche niet groter is dan 30cm in verband met warmte verlies in de stralen waardoor bijvoorbeeld kinderen het eerder koud krijgen.

Er zijn zowel inbouw als opbouw varianten te krijgen van de Hotbath stortdouchesets. Bij de inbouw zie je alleen een klein deel van de kraan en de hoofddouche komt uit plafond of muur. Hierdoor is de inbouw variant makkelijker bij te houden.

Vaak is eer ook nog de mogelijkheid om de regendouche te combineren met een gewone douchekop zodat je hebt beste van twee werelden kunt combineren. In deze variant zijn er twee mogelijkheden, je kunt kiezen tussen of de hoofddouche of de handdouche in de omstelvariant en in de andere variant kun je beide tegelijkertijd gebruiken. Een punt van aandacht hierbij is de wateraanvoer, deze moet voldoende capaciteit hebben om alle twee te voeden.

Zitten er ook nadelen aan een douche set met regendouche?

Hotbath heeft het enige nadeel opgelost door het waterverbruik te minimaliseren door middel van twee innovatieve oplossingen zoals hierboven al beschreven.

Wat is een doucheset eigenlijk?

Een losse doucheset is bedoeld om te combineren met een douchekraan zodat je een compleet bruikbare douche hebt. Een doucheset bestaat uit de douchekop, de glijstang en de slang. Vaak zit er ook nog een houder voor de handdouche bij.

Veel mensen kopen een thermostaatkraan voor de douche en willen daarnaast zelf hun douchekop kiezen. Bijvoorbeeld een meerstanden handdouche, of de lengte van de glijstang en de slang zelf uitzoeken. Dat kan natuurlijk maar er zijn ook mensen die liever gaan voor een complete set waarin alles zit zonder risico dat ze iets over het hoofd zien of verkeerd inschatten. Daarom hebben we op onze site al enkele douchesets samengesteld. https://topkranen.nl/productgroep/losse-douche-sets/

 

Zelf je douche vervangen met een regendoucheset

Dit is een relatief eenvoudige klus in het geval van een opbouwkraan. Voor een inbouwkraan komt er wat meer bij kijken. In het verdere verhaal gaan we gemakshalve uit van een opbouw douchekraan.

Stappenplan voor het vervangen van je opbouw douchekraan

 1. Eerst is het van belang om te meten wat de hartafstand is tussen de aanvoer van warm- en koud water. Dit is in de meeste gevallen 15cm. In oude huizen komt het voor dat de afstand 12cm is. Om dit verschil te overbruggen zijn er zogenaamde S-koppelingen te verkrijgen.
 2. Gereedschap wat je nodig hebt: Grote verstelbare moersleutel, steenboor
 3. Voor je begint moet je de wateraanvoer afsluiten en de kraan leeg laten lopen zodat er geen water meer uit de kraan loopt.
 4. Vervolgens begin je met het demonteren van de bestaande kraan. Deze zit met grote moeren aan de muurkant vast. Gebruik hiervoor de verstelbare moersleutel met een doekje ertussen om de kraan niet te beschadigen. Dit geldt zeker voor de nieuwe kraan.
 5. Indien nodig monteer je S-koppelingen in de bestaande wateraanvoer om de afstand tussen leidingen 15cm te maken. Let hierbij op dat de aansluitingen horizontaal op dezelfde hoogte zitten en gebruik teflon tape om de aansluiting waterdicht te krijgen. (hennep met afdichtpasta kan ook) Let hierbij ook op dat je de S-koppelingen niet te ver draait. Wanneer je ze terug draait is de afdichting niet meer waterdicht. (dit geldt niet voor hennep met afdichtpasta)
 6. Monteer de nieuwe kraan op de wateraansluitingen door middel van de moersleutel. Hier is de link naar de beschrijving. (deze wordt ook met je nieuwe kraan geleverd)
 7. Bepaal waar de gaten moeten komen voor de glijstang set en boor vervolgens de gaten.
 8. Monteer de glijtang met de bijgeleverde schroeven en pluggen.
 9. Kontroleer of alles goed aangesloten zit en op de watertoevoer weer.
 10. Kontroleer op lekkage
 11. Geniet van je nieuwe douchekraan en doucheset met regendouche

Vragen?

Neem vooral contact op, wij helpen je graag op weg via info@topkranen.nl of bel met 085-0607075