Last Updated on 24/07/2020 by Topkranen.nl

Het lijkt te mooi om waar te zijn, besparen met je mengkraan. Toch heeft het Nederlandse merk Hotbath het voor elkaar gekregen met de ontwikkeling van het “flower power” systeem. Zoals vaak met goede ideeën blinkt ook dit concept uit door de eenvoud ervan.

Een willekeurige mengkraan geeft vanuit de “neutrale hendel positie” gemengd water, dus warm en koud water. In veel gevallen wordt de hendel dan ook pas naar koud gedraaid als het water lauw begint te worden. Ondertussen wordt alleen de waterleiding verwarmd. Uiteraard geldt dit voor alle mengkranen, maar is het effect het grootst bij de meest gebruikte kraan: de keukenkraan

Het ontwerp van de ingenieurs van Hotbath heeft ervoor gezorgd dat de éénhendel kraan in de neutrale stand alleen koud water levert en pas na verdraaien warm water. Hierdoor wordt er minder warm water verspilt en worden de leidingen niet onnodig opgewarmd. Briljant eenvoudig en effectief.

Natuurlijk leidt deze energiebesparing uiteindelijk ook tot besparing in kosten. Als je van plan bent om een nieuwe mengkraan aan te schaffen dan is dit zeker iets om mee te nemen. Natuurlijk hebben Hotbath kranen ook een prachtig design, voor elke smaak is dan ook iets geschikts te vinden.

Het “flower power” systeem is te verkrijgen via Topkranen.nl en is onder andere leverbaar in de volgende series:

Buddy (robuuste kranen), Cobber (kleurrijk), Friendo (modern en speels), Gringo (strak) en Laddy (slank minimalistisch design)

 

Denk dus aan uw portemonnee en het milieu en bestel hier uw nieuwe Hotbath mengkraan bij Topkranen.nl.