Last Updated on 26/07/2021 by Topkranen.nl

HOE KIES JE DE BESTE KEUKENKRAAN ?

Een nieuwe mengkraan kopen voor in de keuken is voor de meeste mensen geen alledaagse bezigheid zoals het kopen van een brood. Wist je dat de keukenkraan het meest intensief wordt gebruikt van alle kranen in je huis, dag in dag uit? Irritatie nummer één is de lekkende keukenkraan. Dat wil jij natuurlijk absoluut niet.

Daarnaast wil je natuurlijk wel een blikvanger in je keuken en een mooie luxe uitstraling is daarom iets wat veel mensen hoog op het verlanglijstje hebben. Natuurlijk staat een fijn praktisch gebruik voorop.

mat zwarte keukenkraan met draaibare uitloop en uitneembare handdouche met rechte uitloop it de Cobber serie

zwarte éénhendel keukenkraan met draaibare uitloop en aparte vaatdouche

WIJ HELPEN JE MET HET MAKEN VAN DE JUISTE KEUZE

Een kwalitatief goede kraan hoeft niet duur te zijn en daarom is het handig om voor de aankoop stil te staan bij een aantal zaken. Een goede keukenmengkraan is immers een investering waar je jarenlang plezier van gaat hebben als je de juiste keuze maakt. Dus nooit een irritant lekkende keukenkraan meer!

Vanuit onze jarenlange ervaring op het gebied van keukenkranen hebben we dan ook een aantal cruciale tips beschreven waar je over nagedacht moet hebben voordat je besluit om een nieuwe keukenmengkraan aan te schaffen. Hiermee hopen we je te helpen met het maken van een goede keuze zodat ook jij lang kunt genieten van een praktische keukenkraan die én mooi is én zeker ook fijn in het dagelijks gebruik is. Daarnaast is de keukenkraan vaak ook dé blikvanger in je keuken.

Ben je op zoek naar een nieuwe keukenkraan en wil je jarenlang gebruiksgemak en comfort? Lees dan zeker verder voordat je besluit welke keukenkraan je wilt kopen.

Hotbath-Fellow-keukenkraan-laag-met-uittrekbare-handdouche-FKM10CR

 

WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN KEUKENKRAAN?

Keukenkranen zijn er in talloze soorten en maten. Waar moet je beginnen? Hier volgen een aantal tips die je helpen bij het maken van je keuze zodat je jarenlang onbezorgd en comfortabel kunt genieten van een luxe keukenbeleving met een design keuken mengkraan.

Hotbath heeft voor hun collectie keukenkranen een aantal unieke eigenschappen ontwikkeld. Hierdoor is er voor elke smaak en voor elke keuken een passende kraan te vinden.  Denk hierbij aan verschillende modellen keukenkranen zoals rond of vierkant, elegant of robuust, zwart, chroom of een andere kleur en ook keukenkraan met een vaatdouche ontbreekt niet in het assortiment.

Zo is er bijvoorbeeld de Hotbath zwarte keukenmengkraan met vaatdouche en draaibare uitloop-FKM19BL Een professionele éénhendel mengkraan waarbij optimale functionaliteit is gecombineerd met een prachtige mat zwarte uitstraling.

mat zwarte keukenkraan met uitrekbare handdouche en draaibare uitloopuit de Hotbath Cobber setie

keukenkraan FKM10BL in mat zwart

Momenteel loopt hier een geweldige kortingsactie waardoor de prijs van deze kraan geen €725,- maar slechts €649,- is. Je krijgt er ook nog een fles Hotbath sanitair reiniger ter waarde van €15,- bij zodat je je kraan ook goed gaat onderhouden. Dat is maar liefst 12,5% korting op deze professionele keukenkraan!

Hotbath gebruikt verschillende duurzame materialen en verschillende kleuren in verschillende afwerkingen zoals chroom of geborsteld nikkel. Kies bijvoorbeeld eens een keukenkraan met een “living colors” afwerking. Je hebt hierbij de keuze uit een vijftal afwerkingen die allemaal één ding gemeenschappelijk hebben, door het dagelijks gebruik van je kraan ontstaat er een natuurlijk patina op de kraan. Daardoor krijg je een keukenkraan met een werkelijk uniek uiterlijk wat niemand anders heeft.

Hotbath keukenkranen zijn altijd gemaakt uit massief materiaal, dit komt zowel de kwaliteit als de duurzaamheid ten goede.

De dagelijkse gebruikskosten van Hotbath keukenkranen zijn lager dan vergelijkbare kranen door het gebruik van “Flower Power” technologie. Het ontwerp van de kranen is zodanig dat ze gemakkelijk te installeren zijn.

EEN NIEUWE DESIGN KEUKENKRAAN VOOR EEN KOPJE KOFFIE MINDER OP EEN DAG…

Kijk jij meteen naar de prijs van een nieuwe keukenkraan? Dan ben jij in dat opzicht een normale Nederlander.

De meeste mensen beginnen met het kijken naar de prijs van een keuken mengkraan om vervolgens te schrikken van de prijs. Vervolgens naar de bouwmarkt om de goedkoopste keukenkraan aan te schaffen. Dat is vaak geen goede aanpak, niet omdat die keuken mengkranen niet goed zijn maar de ene keukenkraan is de andere niet.

Keukenkranen die wij leveren zijn altijd gemaakt uit massief uitgangsmateriaal, veelal messing. Daar zit een Flühs binnenwerk in met maar liefst 10 jaar garantie. Hierdoor komt een lekkende keukenkraan nooit meer voor.

Aan de buitenkant zit een afwerklaag, ook hier zit weer veel (kwaliteits)verschil in. Keukenmengkranen in onze collectie voldoen alleen aan de hoogste kwaliteit eisen. Dan hebben we het nog niet gehad over het uiterlijk. Topkranen voert alleen maar de allerbeste design keukenkranen in het assortiment.

Wat kost zo’n design keukenkraan dan?

Laten we eens kijken naar een voorbeeld. De FKM10 keukenkraan in een chroom uitvoering. Dit is de meest verkochte keukenkraan, Het is niet de duurste maar zeker ook niet de goedkoopste keukenkraan. Deze keukenmengkraan heeft een adviesprijs vanuit de leverancier van €379, – inclusief BTW. Je krijgt daarvoor een mooie éénhendel keukenmengkraan die voorzien is van een uittrekbare vaatdouche in een professionele kwaliteit. Hiermee is je actieradius groot en kun je makkelijk een emmer vullen of pannen afspoelen. Een magneet zorgt er voor dat je vaatdouche na gebruik weer netjes op zijn plek komt. Deze keukenkraan heeft ook nog een draaibare uitloop zodat je werkelijk alle gemak en comfort hebt wat je maar kunt wensen in de keuken.

Hotbath-Fellow-keukenkraan-laag-met-uittrekbare-handdouche-FKM10CR

Bij Topkranen bieden we je deze kraan aan voor €310, – inclusief BTW.

Laten we er vanuit gaan dat deze keukenmengkraan 5 jaar meegaat, dat is immers de garantie periode. Dit is een zeer conservatieve schatting omdat in de praktijk blijkt dat kranen veelal langer meegaan. Onze eigen keukenkraan gaat bijvoorbeeld al 20 jaar mee zonder enig probleem.

Deze mooie design keukenkraan komt op minder dan 17ct per dag als je van 5 jaar gebruik uitgaat. Dit wordt zelfs minder dan 4ct als je er 20 jaar mee gaat doen.

Even zoeken op het internet en je vindt dat een gemiddelde koffie capsule 11ct kost.

Deze design keukenmengkraan kost minder dan een kop koffie per dag!

BEGIN OM TE KIJKEN MET WAT JIJ MOOI VINDT

Omdat er zoveel te kiezen is, een zwarte keukenkraan of toch een witte? weten mensen vaak niet meer waar te beginnen.

Hotbath-Amice-keukenkraan-klassiek-chroom-A040CR
De beste start die je kunt maken is om in ons overzicht van Hotbath kranen te kijken wat je mooi vindt en wat er in je interieurstijl past. Hier leggen we je uit welke kenmerken de verschillende Hotbath kranenseries hebben en hoe ze er uit zien.

 

PRAKTISCHE OVERWEGINGEN

Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een kraan die je mooi vindt, kun je gaan kijken welke praktische eigenschappen voor jouw belangrijk zijn.

De uitloop van een kraan kan vast zijn, maar in de keuken is het handig om te kiezen voor een keukenkraan met draaibare uitloop zodat je bijvoorbeeld twee spoelbakken kunt bedienen zoals in de afbeelding hieronder.

Er zijn ook nog andere praktische overwegingen die je zeker wilt meenemen voordat je een keuze maakt. Denk bijvoorbeeld aan een emmer die je wilt vullen of een grote pan of ovenschaal die je wilt kunnen afspoelen. Er zijn hiervoor keukenkranen met een uittrekbare sproeikop of vaatdouche. Dit is dus puur en kwestie van persoonlijke overwegingen.

Als je een bestaande keukenmengkraan vervangt kun je de plaats niet veranderen omdat het kraangat eenmaal aanwezig is. Als je een nieuwe keuken maakt dan kun je de plek van de keukenmengkraan nog vrij bepalen. Hierbij is het belangrijk om de keukenkraan zodanig te plaatsen dat de bediening van alle standen vrij toegankelijk is. Bijvoorbeeld een éénhendel mengkraan die moet niet te dicht bij een wand komen waardoor je de keukenkraan niet helemaal open of dicht krijgt. Denk ook aan de “rust stand” hierbij moet de hendel niet boven de spoelbak staan. Het is namelijk erg lastig wanneer je een pan uit de spoelbak pakt en per ongeluk de mengkraan opent doordat je tegen de hendel stoot.

DE AFWERKING VAN JE KEUKENKRAAN

De afwerking van je keukenmengkraan is ook een belangrijke keuze, wil je een blinkend chroom uitvoering of een doffere geborsteld nikkel uitstraling? Ook dit is weer een kwestie van persoonlijke smaak veelal in combinatie met de rest van je keuken of de rest van je huis.

Hotbaht kranen in 15 kleuren

 

Naast deze “standaard” afwerking die je bij iedere keukenboer kunt kopen introduceert Hotbath met de Cobber serie vijftien verschillende kleuren. Ieder met een geheel eigen uitstraling en heel mooi om je keukenmengkraan net wat meer cachet mee te geven. Meer hierover in deze blog.

 

WAAROM JE GEEN THERMOSTAATKRAAN IN DE KEUKEN NODIG HEBT

Geen enkele fabrikant levert thermostaatkranen voor in de keuken. Waarom doen ze dit niet? De technologie is immers beschikbaar.

Het antwoord is eenvoudig, een keukenkraan heb je vaak maar kort open en een thermostaatkraan is bedoeld om water van een constante temperatuur te leveren gedurende een langere tijd. Bijvoorbeeld om te kunnen douchen of je bad te laten vollopen. Om deze reden heeft een thermostaatkraan dus geen toegevoegde waarde in de keuken. Fabrikanten hebben dus simpelweg geen keukenkraan als thermostaatkraan in het assortiment.

Je hebt in de keuken genoeg aan een mengkraan en je hebt dan de keuze tussen een klassieke mengkraan met twee knoppen of een éénhendel keukenmengkraan. Wij adviseren een éénhendel keukenmengkraan omdat je vaak maar één hand beschikbaar hebt om de kraan te bedienen omdat je in de andere hand bijvoorbeeld een pan hebt.  Hotbath-Friendo-wastafelmengkraan-chroom-F004CCR

 

ONDERHOUD VAN HOTBATH KEUKENKRANEN

Alle keukenkranen in onze shop zijn onderhoudsvriendelijk en makkelijk bij te houden met de juiste behandeling en middelen. Tijdelijk krijg je nu het juiste reinigingsmiddel cadeau bij aankoop van een Hotbath kraan.

Dagelijks even een doekje over de kraan halen scheelt al heel veel en een maal per week reinigen met de Hotbath sanitair reiniger en naspoelen met schoon water verlengt de levensduur van je kraan aanzienlijk. En misschien nog belangrijker, je keukenkraan ziet er altijd netjes uit.

Meer weten… ? Aan het schoonmaken en reinigen van Hotbath kranen hebben we ook een speciale pagina gewijd.

 

NEEM JE TIJD BIJ HET UITZOEKEN VAN JE IDEALE KEUKENKRAAN

Het kopen van de juiste keuken mengkraan de aan al je eisen en wensen voldoet is een serieuze aangelegenheid. Wij adviseren je dan ook om vooraf goed na te denken, een goede keukenkraan is immers een serieuze uitgave.

Voordenken voorkomt nadenken “ quote van Wim Spaan, eigenaar van Topkranen.nl

Mocht het nu zo zijn dat je toch een verkeerde keuze hebt gemaakt dan kun je bij Topkranen ruilen binnen 30 dagen. Gewoon omdat wij willen dat jij jarenlang plezier hebt van je geweldige aankoop.

 

TENSLOTTE….HULP NODIG?

Speciaal om je te helpen bij het kiezen van jouw ideale keukenkraan hebben we  bij de meeste kranen tekeningen met maten opgenomen zodat je de juist keuze kunt maken voor jouw specifieke situatie.

Start met kijken naar een keukenkraan op deze pagina. Je vind er keukenkranen met en zonder uittrekbare vaatdouche en ook zwarte keukenmengkranen vind je in ons assortiment.

Wij helpen je altijd met je vragen als je ons een email stuurt reageren we binnen 1 werkdag.

 

OVER TOPKRANEN.NL

Topkranen.nl is dé webshop in Nederland voor douchesystemen, badkranen, douchekranen, wastafelkranen, keukenkranen toiletkranen en thermostaatkranen.

Met ruim 10 jaar online ervaring en levering uit voorraad van alle typen kranen tegen de allerbeste prijs maakt Topkranen.nl uniek in Nederland.

Naast het ruime assortiment onderscheidt Topkranen.nl zich in een uitstekende dienstverlening en service. Een goed voorbeeld hiervan is de snelle levering en het klantvriendelijke retourbeleid. Uiteraard wordt de hoge kwaliteit en uitstekende klanttevredenheid nauwlettend in de gaten gehouden. Topkranen is een onderdeel van HBEE BV en wordt geleid wordt mijzelf, Wim Spaan, een inmiddels vijftigjarige werktuigbouwkundig ingenieur met een passie voor mooie kwaliteitskranen.

Hier staat Topkranen voor

Mocht je hulp nodig hebben neem dan contact op met ons via info@topkranen.nl of bel met 085-0607075, wij nemen graag de tijd om om je te helpen bij al je vragen.

 

Wim

TEAM TOPKRANEN